donderdag, 17 oktober 2019

Broccoli met sinaasappeldressing

Voor deze koude broccolisalade heb je slechts 5 ingrediënten nodig.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1/2 sjalotje
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olie
  • mespunt mosterdpoeder
  • 400 gram broccoli
  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
  3. Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
  4. Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, de mosterdpoeder, de sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
  5. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  6. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
  7. Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
  8. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  9. Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  10. Neem het vlees uit de pan. Schenk 75 milliliter water in de pan, breng dit aan de kook en roer het aanbaksel van de panbodem los.
  11. Geef de jus met het vlees en de aardappelen bij de broccoli.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
545 kcal
Eiwit:
40 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,3 gram