zaterdag, 25 januari 2020

Brood met bosuitjes

Een makkelijk en zeer smakelijk brood, dat bovendien snel te maken is omdat het deeg niet hoeft te rijzen. Het recept is voldoende voor één brood.
Bereidingsduur:
Voorbereiding 15 minuten, bereiding 35 minuten
Ingrediënten:
  • 450 g tarwemeel
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 1 el gistpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl suiker
  • 30 g koude, ongezouten roomboter
  • 310 ml karnemelk + 1 tl voor het bestrijken
  • 1 losgeklopt ei
  • 8 fijngesneden
  • stengels van bosuitjes
  • 1 brood- of cakevorm
  • van 17 x 8 x 7 cm

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C (160°C voor een heteluchtoven). Bekleed de broodvorm met bakpapier.

2. Strooi het meel, het natriumbicarbonaat, het gistpoeder, het zout en de suiker in een groot bord. Brokkel er met de vingers de koude boter door, tot een droog mengsel ontstaat. Voeg een scheutje karnemelk, het ei en de ui toe. Meng kort door elkaar.

3. Leg het deeg op een met meel bestoven aanrecht, kneed licht (zo’n 10 seconden, anders wordt het brood te hard) en rol op tot een ovale vorm. Leg deze bol in een cakevorm en maak er enkele schuine inkepingen in. Bestrijk de bovenkant met de rest van de karnemelk en bak 35 tot 40 minuten goudbruin in de oven. Heerlijk met kaas.

Bron(nen):