zondag, 8 december 2019

Bruine bonen met pittige kool

Bruine bonen in tomatensaus zet je snel op tafel. De kleurige groente maken het tot een fleurig geheel.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram gesneden witte kool
  • goelasj- of hacheekruiden zonder zout
  • 1 groot blik of grote pot bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen en de knoflook in snippers.
  3. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook hierin glazig.
  4. Voeg de prei en de witte kool met wat goelasj- of hacheekruiden toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  5. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Doe de bonen met de tomatenblokjes in een pan en warm dit goed door.
  7. Geef de groente erbij.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden witte kool:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
485 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
25 gram
Zout:
1,6 gram