Bruine bonen met pittige kool

Getty Images

Bruine bonen in tomatensaus zet je snel op tafel. De kleurige groente maken het tot een fleurig geheel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram gesneden witte kool
  • goelasj- of hacheekruiden zonder zout
  • 1 groot blik of grote pot bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen en de knoflook in snippers.
  3. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook hierin glazig.
  4. Voeg de prei en de witte kool met wat goelasj- of hacheekruiden toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  5. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Doe de bonen met de tomatenblokjes in een pan en warm dit goed door.
  7. Geef de groente erbij.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden witte kool:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
485kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur