Bruine bonen met pittige kool

Bruine bonen in tomatensaus zet je snel op tafel. De kleurige groente maken het tot een fleurig geheel.
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 250 gram gesneden witte kool
- goelasj- of hacheekruiden zonder zout
- 1 groot blik of grote pot bruine bonen
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen en de knoflook in snippers.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook hierin glazig.
- Voeg de prei en de witte kool met wat goelasj- of hacheekruiden toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
- Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
- Doe de bonen met de tomatenblokjes in een pan en warm dit goed door.
- Geef de groente erbij.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden witte kool:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie |
485 kcal
|
---|---|
Eiwit |
25 gram
|
Koolhydraten |
55 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
25 gram
|
Zout |
1,6 gram
|