Bruschetta met paddestoelen

Getty Images

Ook lekker als hapje bij de borrel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 4 sneetjes volkoren stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram gemengde paddestoelen
  • 1/2 bosuitje
  • 4 blaadjes basilicum
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Bereiding

1. Rooster de sneetjes stokbrood onder de grill aan beide zijden bruin.
2. Wrijf de sneetjes in met het teentje knoflook.
3. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakken en reepjes.
4. Snijd de bosui in smalle ringen.
5. Snijd de basilicum klein.
6. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de paddestoelen met de uienringetjes snel voor er vocht uit de paddenstoelen treedt.
7. Pers de rest van de knoflook er boven uit.
8. Maak dit op smaak met peper, een beetje zout en de basilicum en schep het op de sneetjes brood.

Voedingswaarden

Energie 
80kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum