dinsdag, 15 oktober 2019

Bulgursalade met sperzieboontjes en cashewnoten

Een snelle, makkelijke en vegetarische maaltijdsalade
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 150-200 gram bulgur
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 bosui
  • 1 citroen
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • slabladen

Bereiding

  1. Breng 300 - 400 ml water aan de kook en los het stukje bouillontablet er in op.
  2. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten beetgaar.
  4. Giet eventueel het water van de bulgur en laat de bulgur afkoelen.
  5. Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
  6. Boen de citroen schoon. Rasp wat van de schil en pers de citroen uit.
  7. Meng de sperzieboontjes, de bosui, de tomatenblokjes en de olijfolie door de bulgur en maak het op smaak met geraspte citroenschil, citroensap, gemalen komijn en peper.
  8. Hak de cashewnoten grof.
  9. Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bulgursalade er op. Strooi de cashewnoten erover.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Sla
Bewaar een krop sla langer door hem op water te zetten. Snijd een dun plakje van de onderkant af, waar de steel heeft gezeten en  zet de krop  in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
625 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
0,1 gram