Getty Images
      
  Hemels genieten met een burger waar menigeen z'n tanden in zou willen zetten.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- ½ komkommer
 - 1 teentje knoflook
 - 1 bosuitje
 - 100 ml magere yoghurt
 - peper, chilipoeder
 - 1 rode paprika
 - 1 gele paprika
 - 1 klein zakje sla
 - 100 gram wortelreepjes (zakje)
 - Stukje ui
 - 200 gram mager rundergehakt
 - 4 volkorenbolletjes
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  620kcal
          
    Eiwit 
              
  45 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  1900 milligram
          Bereiding
- Was het stuk komkommer en rasp het boven een kom.
 - Pers er een half teentje knoflook boven uit.
 - Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
 - Meng dit met de yoghurt door de komkommer en maak de saus op smaak met peper.
 - Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.
 - Was de sla eventueel, kijk hiervoor op de verpakking.
 - Meng de paprika met de wortelreepjes en de sla.
 - Snijd het stukje ui en het overgebleven halve teentje knoflook heel fijn. Meng dit met wat chilipoeder door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
 - Verwarm een (grill)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
 - Beleg de broodjes met wat van de groente en een burger. Geef de rest van de groente en de yoghurtdip erbij.
 
Ingrediënten over?
Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.