maandag, 30 november 2020

Burger met groente en yoghurtdip

Hemels genieten met een burger waar menigeen z'n tanden in zou willen zetten.

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 100 ml magere yoghurt
  • peper, chilipoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 klein zakje sla
  • 100 gram wortelreepjes (zakje)
  • Stukje ui
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 4 volkorenbolletjes

Bereiding

  1. Was het stuk komkommer en rasp het boven een kom.
  2. Pers er een half teentje knoflook boven uit.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  4. Meng dit met de yoghurt door de komkommer en maak de saus op smaak met peper.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.
  6. Was de sla eventueel, kijk hiervoor op de verpakking.
  7. Meng de paprika met de wortelreepjes en de sla.
  8. Snijd het stukje ui en het overgebleven halve teentje knoflook heel fijn. Meng dit met wat chilipoeder door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
  9. Verwarm een (grill)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  10. Beleg de broodjes met wat van de groente en een burger. Geef de rest van de groente en de yoghurtdip erbij.

 

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
620 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,9 gram