
Getty Images
Hemels genieten met een burger waar menigeen z'n tanden in zou willen zetten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 1 teentje knoflook
- 1 bosuitje
- 100 ml magere yoghurt
- peper, chilipoeder
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 klein zakje sla
- 100 gram wortelreepjes (zakje)
- Stukje ui
- 200 gram mager rundergehakt
- 4 volkorenbolletjes
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1900 milligram
Bereiding
- Was het stuk komkommer en rasp het boven een kom.
- Pers er een half teentje knoflook boven uit.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Meng dit met de yoghurt door de komkommer en maak de saus op smaak met peper.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.
- Was de sla eventueel, kijk hiervoor op de verpakking.
- Meng de paprika met de wortelreepjes en de sla.
- Snijd het stukje ui en het overgebleven halve teentje knoflook heel fijn. Meng dit met wat chilipoeder door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
- Verwarm een (grill)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
- Beleg de broodjes met wat van de groente en een burger. Geef de rest van de groente en de yoghurtdip erbij.
Ingrediënten over?
Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.