Caesarsalade met avocado en kikkererwten

caesarsalade
Miriam Groot

Lekker als voorgerecht, lunch of hoofdgerecht!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 400 g Romaine sla
  • 2 avocado’s
  • 400 g kikkererwten
  • 4 el kappertjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 4 el ongezoete sojayoghurt
  • 1 tl mosterd
  • sap van 1/2 citroen

Bereiding

1. Snijd de Romaine sla in reepjes. Was deze en laat de sla uitlekken. Snijd de avocado’s in blokjes. Spoel de kikkererwten af en doe deze, samen met de Romaine sla, avocado en de kappertjes in een kom.
2. Snijd de sneetjes brood in blokjes. Schep om in een kom met de olijfolie, Italiaanse kruiden en de geperste knoflook. Bak de croutons in een koekenpan tot de buitenkant van het brood knapperig en goudbruin ziet.
3. Meng de sojayoghurt met de mosterd en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
4. Schep de dressing door de salade. Verdeel de salade over vier borden en serveer met de knapperige croutons.

Voedingswaarden

Energie 
466kcal
Eiwit 
15,4 gram
Koolhydraten 
32,3 gram
Vezels 
15,3 gram
Vet 
27,1 gram
Verzadigd vet 
3,4 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur