dinsdag, 7 december 2021

Champignonragout met ham

Home sweet home.

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram achterham
  • 250 gram champignons
  • 50 gram gemengde noten zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 eetlepel bloem

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verwijder het velletje van de knoflook.
  2. Snijd de ham in reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  4. Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
  6. Bak de reepjes ham kort mee.
  7. Schenk de bouillon erbij.
  8. Voeg de kookroom en de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht..
  9. Maak de saus op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.
  10. Meng de bloem met water aan tot een glad papje en bind hiermee het vocht.
  11. Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest er over.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 350 gram sperziebonen
  • 150 zilvervliesrijst

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
580 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,44 gram