maandag, 23 mei 2022

Champignons à la Bordelaise

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes (blad)peterselie
  • 250 gram grote champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Mespunt tijm
  • ½ dl tomatensap

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  3. Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoeden. Hak de stelen klein.
  4. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
  5. Bak de gehakte stelen en de peterselie enkele minuten mee.
  6. Voeg peper, wat tijm en het tomatensap toe.
  7. Verwarm de champignonhoeden een paar minuten in de saus.
  8. Verdeel dit over 2 schaaltjes of diepe borden.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht risotto met gerookte zalm en broccoli.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
85 kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
3 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,19 gram