Champignons met peterselie en knoflook

Getty Images

Met lekker bruinbrood

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 sneetjes bruinbrood
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Rooster het brood goudbruin en snijd de sneetjes in smalle repen.
  2. Was de peterselie en snijd de blaadjes klein.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in reepjes.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de champignons met de knoflook en de peterselie enkele minuten.
  6. Maak het op smaak met peper.
  7. Geef de champignons warm of lauw met de reepjes geroosterd brood.

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum