Champignonsoep met een schuimkraag

Getty Images

Een heerlijk warm voorgerecht bij een vegetarisch kerstmenu.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olie
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 75 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat
  • Sneetje bruin of volkorenbrood

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
  3. Was de peterselie. Hak de steeltjes grof en snijd de blaadjes klein.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de peterseliesteeltjes met wat peper in de olie glazig.
  5. Bak de champignons mee.
  6. Voeg 400 ml water en het bouillontablet toe en laat dit 5 minuten koken.
  7. Roer er de peterselieblaadjes door.
  8. Doe de melk in een steelpannetjes en breng dit al kloppend aan de kook en klop het tot schuim.
  9. Vul kommen of borden met de soep. Garneer met het melkschuim en een beetje nootmuskaat.
  10. Geef er wat brood bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lasagne met gegrilde groente en broccolipuree.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
140kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
500 milligram
Auteur