Chili sin carne met quinoa en cashewroom

chili sin carne
Miriam Groot

Je kunt prima eten met minder of helemaal zonder vlees. Zoals deze chili sin carne bijvoorbeeld. Zo klaar én lekker!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 70 g cashewnoten
  • 75 milliliter water
  • 1 el citroensap
  • 800 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 450 ml water
  • 120 g ongekookte quinoa
  • 400 g kidneybonen
  • 20 g pure chocolade
  • Verse peterselie of koriander

Bereiding

1. Laat de cashewnoten een nachtje in 75 milliliter water weken, of kook ze in 15 minuten in 150 milliliter water. Pureer de geweekte cashewnoten met het week- of kookwater, een eetlepel citroensap en een snufje zout tot een glad mengsel. Zet apart.
2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de roerbakgroente met de kruiden en specerijen voor 4 minuten.
3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, het water en de quinoa toe aan de pan. Gaar in 15 minuten onder regelmatig roeren.
4. Voeg de kidneybonen en de pure chocolade toe en gaat nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer met de cashewroom en wat verse peterselie of koriander.

Voedingswaarden

Energie 
519kcal
Eiwit 
22,6 gram
Koolhydraten 
60,4 gram
Vezels 
18,8 gram
Vet 
16,8 gram
Verzadigd vet 
3,6 gram
Zout 
1030 milligram
Auteur