vrijdag, 14 augustus 2020

Chilizalm met snijboontjes en zilvervliesrijst

De vis breng je op smaak door het te marineren met chilisaus.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 mootjes zalm
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 400 gram snijbonen
  • 1 (rode) ui
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Dep de moten zalm droog en bestrijk ze met chilisaus. Laat dit even staan.
  3. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
  5. Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
  6. Kook de snijbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
  8. Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper zacht.
  9. Voeg 2 eetlepels water toe en warm dit even door.
  10. Meng het uimengsel en de snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat chilisaus.
  11. Leg de moten zalm erop.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
590 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,4 gram