Chinees varkenshaasje

Getty Images

Peultjes smaken heerlijk in Aziatische recepten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 bosuitjes
  • ½ komkommer
  • azijn
  • peper
  • 200 gram peultjes
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakken. Maak er met wat bosui, azijn en peper een salade van.
  4. Maak de peultjes schoon en kook ze in een paar minuten beetgaar.
  5. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  6. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Verhit de olie en roerbak hierin de plakjes varkenshaas in ca. 5 minuten bruin.
  8. Roerbak de peultjes een paar minuten mee.
  9. Schep op het laatste moment de taugé erdoor.
  10. Maak het op smaak met de sojasaus of ketjap.
  11. Strooi er de ringetjes bosui en het sesamzaad over. Geef de rijst en de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
900 milligram
Auteur