Chinese kool met gember, cashewnoten en aardappelpuree

Getty Images

Je hebt weinig ingrediënten en tijd nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 1 chinese kool
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels ketjap, manis
  • 500 gram aardappelen
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper
  • 50 gram cashewnoten, ongezouten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de kool in repen. 
  3. Schil het stukje gemberwortel.
  4. Fruit de ui in de olie glazig. Rasp de gemberwortel boven de pan.
  5. Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee.
  6. Voeg de ketjap toe en warm het geheel goed door.
  7. Verwarm de melk.
  8. Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk en wat peper een puree van.
  9. Geef er de Chinese kool bij en strooi de cashewnoten erover.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

 

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
600 milligram
Auteur