maandag, 30 november 2020

Chinese kool met gember, cashewnoten en aardappelpuree

Je hebt weinig ingrediënten en tijd nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 1 chinese kool
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels ketjap, manis
  • 500 gram aardappelen
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper
  • 50 gram cashewnoten, ongezouten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de kool in repen. 
  3. Schil het stukje gemberwortel.
  4. Fruit de ui in de olie glazig. Rasp de gemberwortel boven de pan.
  5. Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee.
  6. Voeg de ketjap toe en warm het geheel goed door.
  7. Verwarm de melk.
  8. Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk en wat peper een puree van.
  9. Geef er de Chinese kool bij en strooi de cashewnoten erover.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
510 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,6 gram