Chinese kool met pinda's

Getty Images

Met champignons en linzen erbij voor een spannende combinatie.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's
  • 150 gram champignons
  • 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Was de Chinese kool onder stromend water en snijd de kool in repen.
  2. Maak het pepertje schoon. Verwijder de pitjes en snijd de peper in reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  4. Laat de linzen in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.
  5. Verwarm 1 eetlepel margarine in een wok of braadpan en roerbak de Chinese kool en de reepjes peper op hoog vuur enkele minuten mee tot de groente is geslonken.
  6. Bak de champignons kort in de rest van de margarine en warm de linzen mee.
  7. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de Chinese kool.
  8. Maak de linzen op smaak met wat paprikapoeder.

Ingrediënten over?

Champignons:
Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur