Chocoladecakejes met chocoladesaus

Getty Images
Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
45 minuten

Ingrediënten

  • 50 g halvarine/minarine
  • 45 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel vanillearoma
  • 100 g bloem
  • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
  • 50 g chocolade
  • 1 eetlepel zetmeel

Bereiding

Vet met een koffielepel halvarine/minarine vier kleine cakevormpjes in. Roer de rest van de halvarine/minarine door de suiker. Voeg de eieren één voor één en het vanillearoma bij. Roer met een grote lepel de bloem en een eetlepel cacaopoeder door. Voeg circa twee eetlepels water toe om een soepel deeg te verkrijgen.

Vul de vormpjes met het deeg en dek af met aluminiumfolie. Doe de vormpjes in een grote pot en giet er heet water over, totdat ze ongeveer een derde met water omringd zijn. Zet het deksel op de pot en laat voor 30 minuten sudderen.

Vul, indien nodig, af en toe wat water bij, water omringd zijn. Klop op een laag vuurtje de chocolade, het overige cacaopoeder, het zetmeel en 150 milliliter water op. Neem de chocoladecakejes voorzichtig uit de vormpjes en serveer ze met de warme chocoladesaus.

Auteur 
Bron 
  • WeightWatchers