zaterdag, 5 december 2020

Chocoladehazelnotenbites

Deze chocoladebites met hazelnoten en kokosroom zijn ongelooflijk lekker en bovendien supergezond. De noten en notenpasta leveren veel eiwitten en de kokosroom zorgt voor de romige textuur. Deze bites geven je een voldaan gevoel en veroorzaken geen schommelingen in je bloedsuikerspiegel.

Ingrediënten

  • 125 g hazelnoten
  • 50 g rauw cacaopoeder
  • 50 g erythritol of xylitol
  • 120 g hazelnotenpasta of andere notenpasta
  • 70 g kokosroom uit blik
  • geroosterde hazelnoten, fijngehakt, als buitenlaagje

Bereiding

Doe de hazelnoten met het cacaopoeder en de erythritol in een keukenmachine en hak ze zeer fijn. Voeg de notenpasta en kokosroom toe en meng alles tot een zacht geheel.

Draai van dit mengsel balletjes. Strooi de fijngehakte hazelnoten op een bord en wentel de balletjes erdoor.

Serveer de bites op een mooi schaaltje als 'bonbons' na een feestelijke maaltijd. Je kunt ze 1 week in de koelkast bewaren.

Dit recept komt uit het boek Powerbites van Christine Bailey.

 

Aantal personen

22
Energie
104 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
4,6 gram
Vet
7,8 gram
Verzadigd vet
1,8 gram