vrijdag, 4 december 2020

Corn chowder

Ingrediënten

  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 dunne prei
  • 1-2 blikken mais (totaal ca. 300 gram uitlekgewicht)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 dl kippenbouillon
  • Ca.1 dl halfvolle melk
  • 1 gerookte kipfilet

Bereiding

  1. Snijd of knip de plakjes ontbijtspek in reepjes. Bak de reepjes spek in de olie bruin.
  2. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  3. Laat de mais uitlekken.
  4. Bak de ui en de helft van de prei met de kerrie met het spek mee tot het gaat geuren.
  5. Voeg ¾ van de mais en de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Verdun de soep met wat melk.
  8. Voeg de rest van de prei en de mais toe en breng de soep weer aan de kook.
  9. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en roer ze door de soep.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
350 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
5 gram
Zout
3 gram
Trefwoorden: