Corn chowder met pittige broodrepen

Getty Images

Het boek 'Alles over afvallen' van het Voedingscentrum is geheel vernieuwd! Onderstaand recept is één van de veertig recepten die je in dit boek kunt vinden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 dunne prei
  • 1-2 blikken mais (totaal ca. 300 gram uitlekgewicht)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 kipfilet
  • Chilipoeder of paprikapoeder
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 3 volkoren boterhammen
  • Ca.1 dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  2. Laat de mais uitlekken.
  3. Bak de ui en de helft van de prei met de kerrie in de olie tot het gaat geuren.
  4. Voeg ¾ van de mais en 2 dl water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met chilipoeder of paprikapoeder.
  6. Snijd of knip de plakjes ontbijtspek in reepjes. Bak de reepjes spek langzaam bruin. Voeg de blokjes kip toe en bak ze in een paar minuten mee bruin en gaar.
  7. Rooster de boterhammen bruin en snijd ze in repen. Strooi er wat chilipeper of paprikapoeder over.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met wat melk.
  9. Voeg de rest van de prei en de mais toe en breng de soep weer aan de kook. Roer de kip en spek door de soep. Geef de repen brood er bij.

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2180 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum