vrijdag, 4 december 2020

Courgette-aardappelschotel

Een ovenrecept met een heerlijk knapperig laagje.

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen 
  • 400 gram courgettes 
  • 2 tomaten 
  • 4 eieren 
  • 200 mililiter halfvolle melk 
  • 1 volkoren beschuit
  • 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud

Bereiding

1. Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
2. Warm de oven voor op 175° C.
3. Snijd de aardappelen in plakken.
4. Was de courgettes en snijd ze in plakken.
5. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
6. Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal.
7. Verdeel de stukjes tomaat er over.
8. Klop de eieren los met de melk en voeg wat peper toe.
9. Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
10. Meng de fijngemaakte beschuit met de kaas en strooi dit over de schotel.
11. Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
495 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,9 gram