Courgette-tomatengratin

Getty Images

Lekker uit de oven met een krokant korstje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 dunne courgettes
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 190° C.
  2. Rooster het brood en verkruimel het tot grof kruim of verkruimel 2 volkoren beschuiten.
  3. Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken van ± ½ cm.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  6. Schik de groente in een ovenvaste schaal en schenk de eieren er over.
  7. Meng de kaas met het broodkruim en strooi dit er over.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met volkorenmacaroni met pesto.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel pesto

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
280kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur