zaterdag, 11 juli 2020

Courgette-tomatengratin

Lekker uit de oven met een krokant korstje.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 dunne courgettes
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 190° C.
  2. Rooster het brood en verkruimel het tot grof kruim of verkruimel 2 volkoren beschuiten.
  3. Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken van ± ½ cm.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  6. Schik de groente in een ovenvaste schaal en schenk de eieren er over.
  7. Meng de kaas met het broodkruim en strooi dit er over.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met volkorenmacaroni met pesto.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel pesto

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
280 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
6 gram
Zout
1 gram