zaterdag, 31 oktober 2020

Courgettenoedels met eenpans-linzenchili

Lekker recept uit het kookboek de FODMAP-vriendelijke keuken van Emma Hatcher. Zo klaar, gezond en smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 el knoflookolie of kokosolie
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gerookt-paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 wortels, geschild en in stukjes
  • 2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd, in stukjes
  • 1 blik (300 g) linzen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 2,5 dl groentebouillon of water
  • 4 middelgrote courgettes
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Dit simpele, gezonde en voedzame gerecht is perfect voor meerdere eters of een gewone doordeweekse avond.

Doen

Verhit de ollie in een grote koekenpan en voeg de helft van de chili-peper toe, samen met de komijn, het paprikapoeder en de oregano. Laat ze enkele minuten bakken en voeg dan de wortels en de paprika’s toe. Bak ze een paar minuten mee. Doe de linzen in de pan, samen met de tomaten en de bouillon en laat het mengsel 45 minuten zachtjes koken, tot de groenten zacht zijn en het vocht een beetje is ingekookt.

Snijd vlak voor het serveren de courgettes met een spiraalsnijder in slierten en stoom ze 2 minuten. Verdeel ze over vier kommen. Haal de linzenchili van het vuur en breng hem op smaak met zout en peper. Schep hem op de courgettenoedels en strooi de rest van de gehakte chilipeper erover.

Tip

De chili is heel geschikt om in te vriezen en lekker om in huis te hebben voor een voedzame FODMAP-vriendelijke maaltijd als je weinig tijd hebt. Verdubbel het recept en vries porties in geschikte plastic bakjes in.

Dit recept komt uit De FODMAP vriendelijke keuken van Emma Hatcher.

Aantal personen

4