maandag, 26 oktober 2020

Courgettesoep met zalm

Je wekelijkse portie vis verwerkt in courgettesoep. Lekker makkelijk en zo klaar.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  4. Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er 250 ml water bij.
  5. Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Snijd de zalm in reepjes.
  8. Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.
 

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info:
Voorverpakte zalm kan melkeiwit bevatten.Voor het gebruik van bouillon en verpakte zalm raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm:
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
435 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
7 gram
Zout
3,2 gram
Trefwoorden: