Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 19 januari 2017

Couscous met aubergine en tofu

Heerlijke vega-couscous
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1-2 aubergines
  • 1 ui
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 150-200 gram volkoren couscous
  • 1 theelepel ras el hanout
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram tofu
  • (Gerookt) paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de aubergines in blokjes, de ui in snippers en halveer de tomaatjes.
  3. Doe de couscous in een kom en meng er de ras el hanout door. Gebruik eventueel paprikapoeder.
  4. Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  6. Doe de blokjes aubergine bij de ui en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
  7. Bak de gehalveerde tomaatjes kort mee.
  8. Snijd de tofu in blokjes en meng er (gerookt) paprikapoeder door.
  9. Bak de tofu in de rest van de olie bruin.
  10. Maak de groente op smaak met wat paprikapoeder.
  11. Meng de groente door de couscous. Schep de tofu er op.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
555 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):