
Getty Images
Verrassend smaakvol door de paprika en ras el hanout kruiden met onder andere koriander, komijn, kaneel en gember.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1-2 aubergines
- 1 ui
- 100 gram kerstomaatjes
- 150 gram volkoren couscous
- 1 theelepel ras el hanout
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 2 eetlepels olie
- 150 gram tofu
- (Gerookt) paprikapoeder
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de aubergines in blokjes, de ui in snippers en halveer de tomaatjes.
- Doe de couscous in een kom en meng er de ras el hanout door. Gebruik eventueel paprikapoeder.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
- Doe de blokjes aubergine bij de ui en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
- Bak de gehalveerde tomaatjes kort mee.
- Snijd de tofu in blokjes en meng er paprikapoeder door.
- Bak de tofu in de rest van de olie bruin.
- Maak de groente op smaak met wat paprikapoeder.
- Meng de groente door de couscous. Schep de tofu erop.
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.