zaterdag, 25 januari 2020

Couscoussalade met groente en roerbakblokjes

Met knapperige sperziebonen
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1/4 groentebouillontablet met minder zout
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 citroen
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 winterwortel
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes met minder zout

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom.
  2. Breng 3 deciliter water aan de kook en los hierin de bouillontablet op.
  3. Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous 5 minuten wellen.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Meng de bosuitjes, 1 eetlepel olie, royaal geraspte citroenschil, citroensap en wat peper door de couscous.
  6. Laat de couscous afkoelen.
  7. Maak de sperziebonen en de wortel schoon.
  8. Snijd de sperziebonen in stukjes en de wortel in halve plakjes.
  9. Kook de sperziebonen en de wortel in een paar minuten gaar.
  10. Laat de groente afkoelen en schep ze door de couscous.
  11. Bak de roerbakblokjes met de rest van de bosui in de rest van de olie bruin.
  12. Schep de couscous met de groente op een grote schaal en schep er de roerbakblokjes en de olijven op.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
655 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
75 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
1,8 gram