
Getty Images
Met knapperige sperziebonen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren couscous
- 1/4 groentebouillontablet met minder zout
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels olie
- 1 citroen
- 300 gram sperziebonen
- 1 winterwortel
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes met minder zout
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1800 milligram
Bereiding
- Doe de couscous in een kom.
- Breng 3 deciliter water aan de kook en los hierin de bouillontablet op.
- Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous 5 minuten wellen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Meng de bosuitjes, 1 eetlepel olie, royaal geraspte citroenschil, citroensap en wat peper door de couscous.
- Laat de couscous afkoelen.
- Maak de sperziebonen en de wortel schoon.
- Snijd de sperziebonen in stukjes en de wortel in halve plakjes.
- Kook de sperziebonen en de wortel in een paar minuten gaar.
- Laat de groente afkoelen en schep ze door de couscous.
- Bak de roerbakblokjes met de rest van de bosui in de rest van de olie bruin.
- Schep de couscous met de groente op een grote schaal en schep er de roerbakblokjes en de olijven op.