dinsdag, 31 maart 2020

Couscoussalade met pruimen en noten

Geitenkaas maakt deze maaltijdsalade helemaal af.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram volkoren couscous
  • 3 tomaten
  • 2 gele paprika's
  • 1 bosui
  • 6 gedroogde pruimen
  • Bosje munt
  • 2 eetlepels amandelen en cashewnoten
  • 40 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Breng 300 ml water aan de kook. Schenk het water over de couscous en laat het 5 minuten afgedekt wellen.
  2. Laat de couscous afkoelen.
  3. Was de groente. Snijd de tomaten en de paprika’s in blokjes en de bosui in ringen.
  4. Snijd de pruimen in reepjes.
  5. Was de munt en hak het grof.
  6. Hak de noten grof.
  7. Meng de tomaten, de paprika’s, de bosui, de reepjes pruimen en royaal munt door de couscous.
  8. Schep er de verkruimelde geitenkaas door en strooi de noten erover.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
550 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
75 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,2 gram

Bron(nen):