zaterdag, 29 januari 2022

Couscoussalade met pruimen en noten

Geitenkaas maakt deze maaltijdsalade helemaal af.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren couscous
  • 3 tomaten
  • 2 gele paprika's
  • 1 bosui
  • 6 gedroogde pruimen
  • Bosje munt
  • 2 eetlepels amandelen en cashewnoten
  • 40 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Breng 300 ml water aan de kook. Schenk het water over de couscous en laat het 5 minuten afgedekt wellen.
  2. Laat de couscous afkoelen.
  3. Was de groente. Snijd de tomaten en de paprika’s in blokjes en de bosui in ringen.
  4. Snijd de pruimen in reepjes.
  5. Was de munt en hak het grof.
  6. Hak de noten grof.
  7. Meng de tomaten, de paprika’s, de bosui, de reepjes pruimen en royaal munt door de couscous.
  8. Schep er de verkruimelde geitenkaas door en strooi de noten erover.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
550 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram