Crostini met oesterzwammen

Crostini
Getty Images

Dit voorgerecht is helemaal niet moeilijk en dankzij de kruiden superlekker.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • Mespunt provençaalse kruiden
  • 6 kleine oesterzwammen
  • 6 sneetjes volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Meng de olie met de uitgeperste knoflook, de kruiden, peper en weinig zout.
  2. Maak de oesterzwammen schoon. Leg ze op een schaal en druppel de olie er op.
  3. Warm de grill voor.
  4. Rooster de sneetjes brood onder de grill bruin.
  5. Rooster de oesterzwammen in enkele minuten onder de grill gaar en bruin. Leg ze op het brood.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met mierikswortel, Chinese kool en aardappelen.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

 

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
300 milligram
Auteur