donderdag, 12 december 2019

Currykip met groente

Eenpansgerecht: lekker makkelijk.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 200 gram sperziebonen
  • Stuk bloemkool
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 100 gram champignons

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
  5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
  7. Voeg 150 ml water, de sperziebonen en de tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
  8. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  9. Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
595 kcal
Eiwit:
45 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,2 gram