
Getty Images
Vlees is niet meer nodig met deze frisse bonensalade en knapperige radijsjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- Ca. 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 kleine pot of blik reuze bonen of witte bonen
- 1 bos radijs
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1800 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 8 -10 minuten gaar.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit klein.
- Maak een dressing van de sjalot, de knoflook, de olie, azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en peper.
- Spoel de kidneybonen en witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze goed uitlekken.
- Meng de dressing door de sperziebonen, kidneybonen en witte bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
- Was de radijs onder stromend water en snijd de radijs in vieren.
- Schep de radijs door het bonenmengsel.
Ingrediënten over?
Sjalot: een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.