Eitje anders

Getty Images

Lekker met verse peterselie

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minten

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eieren
  • Takje peterselie

Bereiding

  1. Was de paprika en snijd van de paprika 4 ringen van ongeveer 1 centimeter dik.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan. Leg een paprikaring in de koekenpan.
  3. Laat deze een beetje warm worden en breek boven iedere ring een ei. Doe dit voorzichtig zodat de dooier heel blijft.
  4. Bak het geheel op laag vuur met een deksel op de pan tot het ei gaar is.
  5. Breng eventueel op smaak met wat peper en klein geknipte peterselie.

Voedingswaarden

Energie 
95kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum