vrijdag, 4 december 2020

Exotisch fruitpakketje

Barcecuefeestje!

Ingrediënten

  • 1 mango 
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel limonadesiroop zonder suiker
  • 1 carambola (stervrucht) 

Bereiding

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Gebruik de barbecue of warm de oven voor op 175° C.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes om de pit weg.
  4. Meng er het sinaasappelsap en de llimonadesiroop door en laat dit 10 minuten staan.
  5. Was de carambola en snijd hem in plakken.
  6. Verdeel de mangoblokjes over 2 stukken aluminiumfolie en leg er de plakken carambola op.
  7. Laat de pakketjes in de oven in ca. 20 minuten of op de barbecue in 10 minuten heet worden.
  8. Vervang de carambola eventueel door schijven ananas, stukken banaan, vijgen in plakken, parten nectarine of perzik.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gemarineerde kipspiesjes, geroosterde zomergroente en een gepofte aardappel.

Ingrediënten over?

Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
130 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
4 gram
Zout
0 gram