vrijdag, 4 december 2020

Forel en papillot

Verrassingspakketje uit de oven

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 1 sjalot of stukje ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 kleine forellen
  • 2 schijven citroen

Bereiding

 

Deze vispakketjes gaar je in de oven. Je vult ze met wat champignons, ui, citroen en natuurlijk de forel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 1 sjalot of stukje ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 kleine forellen
  • 2 schijven citroen

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  4. Bak de sjalot en de champignons zacht in de margarine. Verdeel dit over 2 stukken aluminiumfolie.
  5. Bestrooi de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en leg de vissen op de champignons.
  6. Halveer de schijven citroen en leg ze op de forel.
  7. Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de oven.
  8. Laat de forel in 20 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
420 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram