zaterdag, 25 januari 2020

Frambozenkwarktaartbites

Deze minikwarktaartjes kun je het beste als lichte, fruitige ijsjes serveren of als ijskoud dessert na de maaltijd. Je kunt ze garneren met gevriesdroogde bessen.
Aantal personen:
10
Ingrediënten:
  • 100 g verse roomkaas
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el xylitol of steviakorrels naar smaak
  • 1 el gevriesdroogde frambozen, naar keuze
  • 60 g verse frambozen
  • 60 g geraspt kokos of eiwitpoeder met vanille- of bessensmaak
  • 30 g geraspt kokos
  • 1 el gevriesdroogde bessen, verkruimeld
  • 50 g pure chocolade

Bereiding

Doe de roomkaas, het citroenrasp, het xylitol of de stevia, de frambozen en het kokos of eiwitpoeder in een keukenmachine en maal alles tot een
glad mengsel. Schep het in een kom en laat het in 1-2 uur opstijven in de diepvries.

Strooi het kokos en de gevriesdroogde bessenkruimels voor de garnering op een bord. Neem
het opgesteven mengsel uit de diepvries en draai hiervan balletjes. Wentel ze door het kokosmengsel en leg ze op een vel bakpapier.

Smelt de pure chocolade in een glazen kom op een pan met zachtjes kokend water. Schenk de
gesmolten chocolade in een klein spuitflesje of -zakje (of gebruik een lepel) om lijntjes chocolade
over de bites te maken.

Leg de bites in de diepvries. Serveer ze direct uit de diepvries.

Dit recept komt uit het boek Powerbites van Christine Bailey.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
108 kcal
Eiwit:
1,9 gram
Koolhydraten:
4,9 gram
Vet:
8,6 gram
Verzadigd vet:
6,6 gram