Franse groenteschotel

Getty Images

Groente wordt eigenlijk bijna altijd lekkerder in de oven.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomaatblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 thee­lepels Provençaalse kruidenmix
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette en aubergine in ronde plakken van ½ cm dik. Snijd de ui en paprika in dunne ringen. Leg de groenten om en om rechtop in een ingevette ovenschaal. Doe de tomaatblokjes in een schaaltje. Pers de ­knoflook erboven uit. Meng de olijfolie, de ­kruiden, zout en peper erdoor en schenk dit over de groenten. Besprenkel met citroensap. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en zet de schaal 1 uur in het midden van de oven. Haal na 20 minuten de deksel ervan af. Serveer met brood en een stukje gebakken vlees of bolletjes mozzarella.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine