zaterdag, 6 juni 2020

Franse sperziebonensalade

De ansjovis en tapenade geven de sperziebonensalade smaak.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel olijventapenade

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  3. Snijd de ansjovis in stukjes.
  4. Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
  5. Fruit de knoflook zacht in de olie. Warm de stukjes ansjovis mee en voeg azijn toe.
  6. Meng dit door de nog warme sperziebonen. Schep er de tapenade door en laat de groente afkoelen.

Menusuggestie

Lekker met een schnitzel en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
125 kcal
Eiwit:
5 gram
Koolhydraten:
5 gram
Vet:
8 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
0,8 gram