Frittata met groene asperges

Getty Images

Lente op je bord.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram groene asperges
  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • ½ dl groentebouillon

Bereiding

  1. Schil eventueel aan de onderkant het harde deel van de steel van de asperges. Snijd een stukje van de onderkant af.
  2. Kook de asperges in ruim water 3 minuten.
  3. Neem de asperges uit het kookvocht en snijd ze schuin in stukken.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
  5. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  6. Verwarm de margarine in een hapjespan.
  7. Bak de plakken aardappelen hierin enkele minuten zacht.
  8. Bak de prei kort mee.
  9. Klop de eieren los met wat peper en de bouillon.
  10. Schenk dit over de aardappelen en leg er de asperges in.
  11. Laat de frittata met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
  12. Snijd de frittata in punten.

Menusuggestie

Lekker met een sneetje volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
2 sneetjes volkorenbrood

 

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1150 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum