dinsdag, 27 oktober 2020

Gebakken kabeljauw met olijven en bosuitjes

Een andere manier om vis te bereiden. Kabeljauw is een bijzondere vis omdat hij zo gemakkelijk smaken opneemt, zeker die van deze ingrediënten – opnieuw met een knipoog naar de Middellandse Zee. Dit is een recept uit het boek Gezond eten met diabetes - Thompson & Govindji.

Ingrediënten

  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 kabeljauwfilets, elk van 175 g
  • 16 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 1 bosje bosuitjes, fijngehakt
  • 2 chilipepers, fijngehakt
  • geraspte schil en sap van
  • 1 limoen
  • zwarte peper uit de molen
  • 150 ml tomatensap
  • 150 ml visbouillon
  • gemengde slabladeren, aangemaakt met een lichte vinaigrette

Bereiding

Verwarm de oven voor op 230 ºC (heteluchtoven 210 ºC, gasoven stand 8).

Bestrijk de bodem van een kleine braadslee met wat olie en leg er kabeljauwfilets in.

Meng de olijven, de tuinkruiden, de bosuitjes, de pepertjes, de limoenrasp en het -sap in een kom en verdeel het mengsel over de kabeljauwfilets.

Breng op smaak met zwarte peper en giet het tomatensap en de visbouillon rondom de filets. Zet de braadslee op het vuur en breng de inhoud op middelhoog vuur aan de kook.

Neem de braadslee van het vuur en schuif hem in de oven. Bak de vis 12 minuten. Serveer de kabeljauw met het braadvocht en geef er de gemengde salade bij.

Aantal personen

2
Energie
209 kcal
Trefwoorden: