
Getty Images
Een boost voor de smaakpapillen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ flespompoen
- ½ gedroogd chilipepertje
- 1 eetlepel olie
- 200 gram linzen
- 1 ui
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels tahin (sesampasta, pot) zonder zout
- ½ teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 150 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
- Was de halve pompoen, snijd hem in parten en verwijder de zaden. Verkruimel het gedroogde pepertje boven de olie.
- Wrijf de parten pompoen hiermee in. Leg de parten naast elkaar op een bakplaat en laat ze in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.
- Was de linzen. Maak de ui schoon en snijd hem in 4 parten.
- Kook de linzen in water met de parten ui en het laurierblad in ca. 30 minuten gaar.
- Maak de tahinsaus door de tahin te mengen met de uitgeperste knoflook, het citroensap en ca. 3 eetlepels water.
- Neem de parten ui uit de linzen.
- Snijd de paprika’s in repen en meng ze met de parten ui.
- Giet de linzen af en verwijder het laurierblad.
- Leg de parten pompoen erop en geef de tahinsaus en de paprika met ui erbij.
Bron
- Voedingscentrum