zaterdag, 27 februari 2021

Gegrilde sardines met couscoussalade

De frisse couscous samen met de gegrilde sardines geven een zomerse draai aan je diner.

Ingrediënten

  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 300 gram volkoren couscous
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 bosuitjes
  • 8 takjes peterselie
  • 8 takjes munt
  • 2 theelepels ras el hanout of kaneel
  • 8-12 verse sardines (schoongemaakt)
  • 8 takjes tijm
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Breng de 750 ml water met het verkruimelde bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous.
  2. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Boen de citroenen onder stromend water goed schoon.
  4. Rasp wat van de schil af. Pers 1 citroen uit. Snijd de andere citroen in partjes.
  5. Klop een dressing van het citroensap, de geraspte citroenschil, de olie en wat peper.
  6. Meng dit met een vork door de couscous.
  7. Was de bosuitjes, de peterselie en de munt onder stromend water.
  8. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein. Knip de peterselie en de munt klein.
  9. Meng de peterselie en de munt en de helft van de bosui door de couscous. Maak de couscous op smaak met de ras el hanout of kaneel. Laat de couscous afkoelen.
  10. Was de sardines en dep ze droog met keukenpapier.
  11. Bestrooi de buikholtes met peper en vul de sardines met de rest van de bosui en de tijm.
  12. Bestrijk de vis dun met wat olie.
  13. Gril de visjes op het rooster of in een visklem op de barbecue in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  14. Schep de couscous op een schaal met de partjes citroen en leg de sardines er op.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade met koriander.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Munt:
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
465 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,2 gram