maandag, 6 juli 2020

Gegrilde zalm met avocadosalsa

Zachte smaken

Ingrediënten

  • 1 halve avocado
  • Citroensap
  • Stukje bosui
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 moten zalm

Bereiding

  1. Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil.
  2. Snijd de avocado in kleine blokjes en druppel er wat citroensap over.
  3. Roer er wat fijngeknipte bosui en de yoghurt door.
  4. Warm de grill of barbecue voor.
  5. Bestrooi de zalm met peper en gril de vis in 6-8 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  6. Garneer de vis met avocadosalsa.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram snijbonen
6 opscheplepels aardappelpuree

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
490 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,37 gram
Trefwoorden: