maandag, 23 september 2019

Gegrilde zalm met avocadosalsa

Zachte smaken
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 halve avocado
  • Citroensap
  • Stukje bosui
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 moten zalm

Bereiding

  1. Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil.
  2. Snijd de avocado in kleine blokjes en druppel er wat citroensap over.
  3. Roer er wat fijngeknipte bosui en de yoghurt door.
  4. Warm de grill of barbecue voor.
  5. Bestrooi de zalm met peper en gril de vis in 6-8 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  6. Garneer de vis met avocadosalsa.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram snijbonen
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarde per persoon

Energie:
490 kcal
Eiwit:
40 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,37 gram

Bron(nen):