dinsdag, 29 september 2020

Gehaktballetjes in groentesaus

Smakenfeestje

Ingrediënten

  • Stuk ui
  • ½ teentje knoflook
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 2 (rode) uien
  • 1 kleine courgette
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • Paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding

  1. Rasp het stuk ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  2. Maak de tartaar aan met het uimengsel, de ras el hanout en wat peper.
  3. Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast afgedekt 20 minuten opstijven.
  4. Maak de groente schoon. Snijd de uien ieder in 8 parten, de courgette in halve plakken en de tomaten in parten.
  5. Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
  6. Voeg de groente toe met paprikapoeder, de tomatenpuree en een scheutje water. Stoof alles in 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkoren boterhammen

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
410 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,6 gram