Gekarameliseerde koolraap

Getty Images

Maak nog even volop gebruik van de groente uit het winterseizoen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 g koolraap
  • 1 el olie
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes.
  2. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10-15 minuten gaar. Laat de groente uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
  4. Meng er de honing en de mosterd door en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de honing gaat kleuren.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

  • 200 g hamlap
  • 1 el vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur