zaterdag, 14 december 2019

Gekaramelliseerde koolraap

Bak de koolraap na het koken met honing en mosterd en je geeft het een hele andere draai.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes.
  2. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10-15 minuten gaar. Laat de groente uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
  4. Meng er de honing en de mosterd door en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de honing gaat kleuren.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
105 kcal
Eiwit:
2 gram
Koolhydraten:
10 gram
Vet:
5 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
1 gram
Zout:
0,2 gram