Gemarineerde kipreepjes

Getty Images

Indonesische geuren in je keuken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram kipfilet

Bereiding

  1. Maak de peper schoon en snijd het stuk heel fijn.
  2. Maak een marinade van de rode peper, de sereh, de koriander, de komijn, de uitgeperste knoflook, het citroensap en 1 eetlepel olie.
  3. Snijd de kipfilets in de lengte in repen.
  4. Bestrijk de stukken kip met de marinade en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  5. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de kip aan alle kanten bruin en gaar.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte spitskool en mie.

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 kleine spitskool
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren noedels

Voedingswaarden

Energie 
605kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
200 milligram
Auteur