maandag, 26 oktober 2020

Gemarineerde varkensfiletlapjes

Aan de tuintafel

Ingrediënten

  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels olie
  • 4 dunne varkensfiletlapjes

Bereiding

  1. Roer het chilipoeder en het paprikapoeder door het sinaasappelsap en roer er 1 eetlepel van de olie door. 
  2. Bestrijk hiermee de lapjes vlees. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  3. Bestrijk de lapjes met de rest van de olie en rooster ze aan beide kanten op de barbecue in ca. 4 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met een groentepakketje en gevuld stokbrood.
 
Hiervoor heb je nodig:
Groentepakketjes 
Gevuld stokbrood

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
380 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
7 gram
Zout
1,44 gram