zondag, 24 januari 2021

Gepocheerde grapefruit met basilicumijs

Verrassend anders!

Ingrediënten

  • 6 takjes basilicum
  • 4 bolletjes citroensorbetijs
  • 3 rode grapefruits
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels honing

Bereiding

  1. Was de basilicum. Houd 4 mooie topjes achter voor garnering. Knip de rest van de basilicum in reepjes.
  2. Laat het sorbetijs een beetje zachter worden en meng er de reepjes basilicum en door. Zet het ijs weer in de diepvries.
  3. Schil de grapefruits dik en snijd ze in dunne plakken.
  4. Verwarm de wijn met de honing en leg de grapefruitplakken erin. Warm de grapefruit een paar minuten mee. Laat afkoelen en verdeel over 4 borden. Schep een bolletje basilicumijs in het midden en garneer met de achtergehouden basilicum.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht linzenpaté met paddenstoelen en gepofte courgettes.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
130 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,1 gram