 
Getty Images
      
  Je brengt dit fijne recept op smaak met sojasaus en limoen.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- ½ spaanse peper
- 2 (rode) uien
- 1 paksoi
- 150 gram hamlap
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
- Limoensap of citroensap
Voedingswaarden
    Energie 
              
  505kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  8 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  700 milligram
          Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het grof.
- Snijd de Spaanse peper in smalle ringetjes.
- Maak de uien en de paksoi schoon. Snijd de uien in snippers en de paksoi in repen.
- Snijd het vlees in smalle reepjes.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin.
- Fruit de ui, de peper en de gember mee.
- Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
- Maak het geheel op smaak met de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap.
Menusuggestie
Lekker met volkoren noedels.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram volkoren noedels
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
 
 
 
 
 
 
 
