zondag, 17 november 2019

Geroerbakte andijvie met kummel

Genieten van Hollandse kost.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 6 aardappelen
  • 150 gram varkensfilet
  • peper, paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 700 gram andijvie
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kummel (karwijzaad)
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de varkensfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  3. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  4. Was de struik andijvie en snijd de groente in smalle repen.
  5. Pel de ui en snijd hem klein. Fruit de ui in de olie glazig.
  6. Bak de kummel kort mee.
  7. Voeg de andijvie toe en roerbak de andijvie in enkele minuten gaar.
  8. Maak de groente op smaak met een paar druppels citroensap.
  9. Roer naar smaak wat geraspte citroenschil door het vlees en geef er de andijvie en de aardappelen bij.

 

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Stuk citroen:
Bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Andijvie:

Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
455 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
0,1 gram

Bron(nen):