vrijdag, 15 november 2019

Geroerbakte bief met taugé

Zo kun je een recept met biefstuk ook klaarmaken.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 bosje radijs
  • 1 kleine paprika
  • 1 kropje andijvie
  • 100 gram taugé
  • 6 takjes koriander
  • 2 eetlepels olie
  • azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram biefstuk
  • cayennepeper
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de radijs en de paprika schoon. Halveer de radijsjes en snijd de paprika in blokjes.
  3. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd het in repen.
  4. Was de taugé en laat dit goed uitlekken.
  5. Maak de koriander schoon en knip het klein.
  6. Klop een dressing van 1 eetlepel olie, azijn, wat koriander en peper.
  7. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  8. Snijd de biefstuk in smalle repen.
  9. Verwarm de rest van de olie en bak op hoog vuur hierin het vlees met de knoflook snel bruin.
  10. Voeg de taugé en cayennepeper toe en roerbak dit 1 minuut mee.
  11. Roer de ketjap erdoor en neem de pan van het vuur.
  12. Meng de radijs, de paprika en de dressing door de andijvie.
  13. Geef de salade en de rijst bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap of sojasaus.

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
540 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
0,6 gram